dimarts, 13 d’abril del 2010

Voltans de la Cuculla de Fartàritx (Floració de les peònies)

L’objectiu d’aquesta ruta és gaudir de la floració de les peònies (Paeonia cambessedesii) que es troben davall de la paret rocosa de la Cuculla de Fartàritx.
Per seguir aquest itinerari hem tingut en compte les instruccions que hem trobat al lloc web del Grup excursionista del Foment.
A l'alçada del Km. 2.700 de la carretera de Pollença a Lluc, girem a l'esquerra per un camí asfaltat direcció al camí de can Romí. Deixem el cotxe davant d’un tancat amb animals davall unes alzines. Passem per unes cases i tot d'una agafem el camí de ferradura que amb una hora llarga de pujada ens du al pla de les cases de Fartàrtix Gran. Aquí aprofitem per descansar i fer una mossegada. Tot seguit agafem un camí en direcció oest que amb uns 20 minuts ens du a Fartàritx d’en Vila. A partir d’aquí pugem, sense camí definit, en direcció a una heura que hi ha a la paret rocosa de la Cuculla pel costat d’un comellar, fins trobar les mates de les peònies que per aquesta època estan florides. N’hi ha per tot el redol, gaudiu de l’espectacle, val la pena l’esforç que s’ha fet per pujar-hi i sobre tot conserveu-les és una espècie protegida i un endemisme de les Illes Balears.
Per davallar agafem un camí direcció nord passant per sota sa Cuculla fins arribar a un alzinar on hi ha un safareig i una font. D’aquí anam direcció a ses cases de Fartàritx i davallam pel mateix camí que hem pujat.
Ruta semicircular amb 553 m. de pujada acumulada i 8,63 quilòmetres de recorregut. El grup l'hem format: Pere, Tomeu J., Tomeu M., Biel i Josep.
Veure l'àlbum de fotos.
Veure el track del GPS a Wikiloc.
anar a dalt