dissabte, 2 d’octubre del 2010

Son Palouet (Bunyola)

Son Palouet
Excursió de Bunyola a Son Palouet (Cases velles) organitzada pel grup excursionista Bunyola dins el marc de les festes de Sant Mateu 2010 i guiada per na Bàrbara Suau.
Partim de la plaça de Bunyola, a l’alçada de les cases de Barcelona agafem el camí de la dreta passant per davant de la clastra. Seguim tot dret passant can Maiol a la dreta fins arribar al portell amb barrera de la possessió de Son Palouet. El camí de carro puja donant voltes per mig de marjades amb oliveres fins arribar a les cases. Visitem el jardí on es conserva l’única alfàbia que es va salvar d’unes quantes trobades a les cases velles de son Palouet a principis del segle XX, els picapedrers pensant que podia contenir el tresor del rei moro, les trencaren a cops de martell. Aquesta alfàbia du una petita lluna incisa al damunt d’una creueta que representa l’escut de la família Pacs. La visita continua amb la tafona, que es troba en molt bon estat i la clastra d’on s’albira una vista fantàstica. Seguim el camí fins arribar a les cases velles de son Palouet. Part de aquestes cases foren tomades per construir les cases noves. En una façana lateral queden restes del que havia estat una petita capella. A la dreta de les edificacions es troba l’hort, la font i els safaretjos.
Tornem pel mateix camí fins arribar de nou a Bunyola.
Itinerari curt de 6 quilòmetres aproximadament. S’ha de tenir permís per poder-lo realitzar.
Aprofito per agrair al GE Bunyola per la bona organització i per donar-me l'oportunitat de conèixer aquest lloc tant bonic. Moltes gràcies.
Veure l'àlbum de fotos.
Veure el track del GPS a Wikiloc.
anar a dalt