dilluns, 11 d’abril del 2011

Coma des Cocó des Voltor i el puig de sa Font

Vista de la coma des Cocó des Voltor  (Foto: muntanyaviva.cat)
El punt d’inici i fi és la Font del Noguer, al Km 33,8 de la carretera Ma-10 de Lluc a Sòller (waypoint 01). Botem per una escala de fusta que ens queda a mà dreta, i a uns 50 metres trobem una paret seca que no hem de creuar. Ens desviem a l’esquerra per enfilar un caminoi evident amb fites i fent ziga-zagues arribem a la carena i al coll de sa Coma des Ases de 903 m (waypoint 02). Aquí val la pena fer una aturada i gaudir de la vista. El Pla de Cúber, part del Gorg Blau, el puig de ses Vinyes, el puig Major el puig de sa Font, que més tard hi pujarem.
Travessem una paret seca per un portell. El camí ara estret i fitat, davalla per la Coma dels Ases fins arribar a la part alta del barranc d’Almadrà i uns minuts més tard, al Pas Llis (waypoint 03). Aquest pas transcorre per una balma vermellosa de pedra polida, protegida per un passamà de filferro que ens ajuda a superar-lo. No és difícil.
Continuem el camí, en petites pujades i baixades, direcció al refugi dels Tossals i a uns deu minuts del Pas, apareix a la nostre esquerra, (cota 600 m) el comellar, anomenat  coma des Cocó des Voltor, que es troba entre el Salt dels Cans (gran roca de color ocre) i el Morro de sa Vaca. En el camí hi ha dues fites que marquen aquest punt (waypoint 04). Girem a l’esquerra i ens endinsem per dins aquesta interessant coma. El camí desapareix, les fites ens condueixen pel marge dret del torrent enmig d’un caos enorme de grans blocs de pedra. L’espectacle és impressionant, l’ascensió s’esdevé lenta i feixuga. Després de creuar una rosseguera, arribem a una paret de pedra seca a la cota de 790 m. (waypoint 05). Passat aquesta ens desviem a l’esquerra seguint les fites fins trobar les restes d’un camí de ferradura, aquest camí acaba per desaparèixer més endavant. Continuem pel llit del torrent i arribem a una esplanada a prop de la casa de neu dels Tossals (waypoint 06). Tenim el puig dels Tossals Verds a la dreta i el puig de sa Font a l’esquerra, el nostre següent objectiu. Continuem a l’esquerra, sense camí definit i seguint les fites, en direcció a un coll.
Des del coll, girem a l’esquerra i seguim per damunt la carena fins arribar a una fita clau, després de passar per un pi solitari (waypoint 07). Situats en la fita de cara al Gorg Blau, girem a l’esquerra i apareix un pas (waypoint 08) que ens permet baixar a un coll que separa el pendent de càrritx, per on hem davallat, del puig de sa Font (1069 m). Per pujar al cim el rodegem per l’esquerra. Retornem pel mateix camí fins al coll i baixem pel mig del càrritx en direcció sud. Davant nostre tenim la coma des Ases. Ara les fites ens condueixen, tot franquejant a la dreta i per davall del puig de sa Font, a la paret del coll de la coma des Ases (waypoint 02). Des d’aquí baixem a la font del Noguer.
Ruta circular amb 654 metres de pujada acumulada i 8 km de recorregut. És molt bonica i d’una considerable entitat muntanyenca. La major part del trajecte transcorre sense camí definit. La part més espectacular és la coma des Cocó des Voltor.
Excursió realitzada el dia 2 d’abril de 2011. El grup ha estat format per: Pere, Biel Pomar, Enric, Miquel i Josep.
Veure l'àlbum de fotografies.
Veure i baixar el track del GPS a Wikiloc.
anar a dalt