dimecres, 21 de setembre del 2011

Morro de sa Bombarda i puig dels Boixos

Powered by Wikiloc
Aquest itinerari és adequat per fer-lo a l’estiu ja que transcorre tot el temps per dins el bosc. El morro de “Sa Bombarda” queda just damunt “S’Estret” de Valldemossa i és en aquest punt on comença l’excursió (quilòmetre 14,5 de la carretera PM-111 de Palma a Valldemossa) (WP-01).
 
Gran bloc de roca

Després d’uns metres de camí trobem un portell amb una barrera metàl·lica, passat aquest ens endinsem dins un espès alzinar (bosc d’en Gotzo). El camí va paral·lel a una paret amb tela metàl·lica que ens queda a la nostra dreta fins arribar a un gran bloc de roca (WP-02). Aquí anem alerta i seguim per una desviació a l’esquerra. Les fites ens duen per un tirany amb fort pendent arribant a un marge amb escalons de pedra que hem de superar, és l’anomenat pas del Ganxo (WP-03). Damunt la paret, pugem per una canal rocosa direcció a la penya i després girem a la dreta fins arribar a una sitja i una barraca (WP-04). Ara el camí segueix per la seva esquerra arribant així als restes d’una bassa (WP-05). Un poc més amunt de la bassa arribem a un camí de carro que prenem a l’esquerra (WP-06). Aquest camí acaba a prop de dos rotlos de sitja (WP-07), passem per entre aquests dos rotlos, pugem amb tendència a l’esquerra fins arribar a una paret que botem (WP-08). A l’altre costat de la paret trobem un coll de caçadors, seguim a l’esquerra més o menys arran de paret fins arribar a “Sa Bombarda” (WP-09).
 
Pas del Ganxo

Tornem enrere fins el coll de tords i des d’aquí baixem a una pista forestal que ens queda a l’esquerra. Arribem a l’alçada d’una bassa tapada (WP-10). Remuntem la pista cap a ponent fins arribar a un pla on es troba una altra barraca amb aljub (WP-11). Continuem pel camí de carro, que ara presenta un fort pendent, i amb un parell de corbes arribem al seu punt més elevat. Aquí deixem el camí, girem a l’esquerra, i per camps a través, assolim tot d’una el puig dels Boixos de 626 m d’alçada (WP-12).


Després de gaudir de la bona vista, retornem pel mateix camí fins a la barraca, lloc on deixem la pista per entrar dins el bosc de l’esquerra direcció nord, passem per un portell amb un botador i baixem per un camí que desemboca a un altre de carro, on continuem cap a l’esquerra. Seguim per aquest camí arribem de nou a la gran roca i des d’aquí de nou a l’Estret on acaba aquest bonic itinerari.
 
Fitxa: 
Ruta: Circular
Inici/ Final: S'Estret. Km 14,5 de la carretera PM-111 (Valldemossa)
Distància aproximada: 6 quilòmetres
Pujada acumulada: 425 metres
Alçada mínima - màxima: 224 - 625 metres
Temps efectiu sense parades: 2 hores i 50 minuts (Total: 4 hores i 6 minuts)
Excursió realitzada el dia: 27 de juliol de 2011
Components del grup: Pere, Tomeu M. i Biel Pomar i Josep
Cartografia: Tramuntana Central. Editorial Alpina. (Escala: 1:25.000)
Observacions: Itinerari per tiranys de muntanya i camins de carro

Track de la ruta a Wikiloc.
Clica la següent imatge per veure l'àlbum de fotografies:

anar a dalt