dissabte, 15 d’octubre del 2011

Penya des Migdia i talaia d’Alcúdia

Talaia d'Alcúdia
Comencem la caminada a l’alçada de la platja de s’Illot on hi ha una àrea recreativa (waypoint 01) (carretera que comunica Alcúdia i el Mal Pas amb el cap del Pinar i la Victòria.). Aquí deixem el cotxe a ma dreta i tot d’una agafem un camí que transcorre per dins el llit del torrent de l’Aladernar. Més amunt trobem una cruïlla que girem a l’esquerra. Ara per un coster, curt però intens, arribem a l’esplanada de l’ermita de la Victòria.
Darrera les instal·lacions parteix una pista forestal que és por on seguim. Més amunt trobem una cadena i continuem fins a una pronunciada corba a la dreta.
Passada la corba, abandonem la pista desviant-nos pel sender de l'esquerra, senyalitzat amb dos rètols de fusta (waypoint 03). Pugem per unes escales (amb barana de fusta) que és el punt d'inici del camí que ens conduirà a la Penya des Migdia (o Penya Roja) el nostre primer objectiu. Es puja amb relativa facilitat, rodejant per la seva esquerra.
El camí no presenta forts pendents. Al cap d’uns vint minuts arribem a un curt túnel, aferrat a la paret rocosa, per on seguim. A la sortida d’aquest, hi ha una cadena que ens pot ajudar a superar aquest tram exposat. Deixem a la dreta un forn i un aljub, i ens dirigim cap a una barraca de pedra, des d'on gaudim de la vista panoràmica sobre el Cap des Pinar. A la dreta d'aquesta iniciem una pujada forta per un tirany fitat fins el cim de la Penya des Migdia (358 m) (waypoint 02).
Després de gaudir de la vista i fer un mos, retrocedim pel mateix camí fins arribar de nou a la pista (waypoint 03). Ara girem a l’esquerra i després d’una llarga tirada arribem al pla de la Talaia, on s’acaba la pista. Continuem per un camí de ferradura que puja fins el pas de s’Aritja, un tall artificial a la roca. Des d’aquí enfilem el darrer tram, de fort pendent cap al cim, abans deixem a l’esquerra el camí que baixa al coll Baix.
La talaia d’Alcúdia (445 m) (waypoint 04) coronada per un vèrtex geodèsic damunt els restes de l’antiga talaia és un esplèndid mirador.
Baixem de la talaia pel cantó oposat per on hem pujat (SW). Després de superar un petit pas, seguim per l’aresta de Llebeig que ens condueix al coll de na Benet (waypoint 05) rodejat de grans ullastres. Iniciem la davallada pel camí de les Fontanelles en direcció al campament de la Victòria (NW). Un cop hi arribem anem a buscar la carretera i per aquesta arribem de nou a l’aparcament.
Ruta circular amb 705 metres de pujada acumulada i 10 km de recorregut.
Excursió realitzada el dia 24 de setembre de 2011. El grup ha estat format per: Enric i Josep.
Veure l'àlbum de fotografies.
Veure el track del GPS a Wikiloc.

anar a dalt