dimarts, 24 de gener del 2012

Pas de n’Arbona – Comafreda

Puig des Grau des del pas de n'Arbona
Iniciem aquest itinerari a l’àrea recreativa de la comuna de Caimari, en la carretera Ma-2130 d’Inca al Coll de sa Batalla, a l’alçada del Km 10 (wp 01).
Agafem el camí del GR-222 creuant un portell amb barrera de fusta amb l’ajuda d’un pujador.
Pugem per aquesta pista forestal en direcció (N) cap a Lluc.
Després d’uns 23 minuts del punt de sortida i, abans d’arribar a uns revolts encimentats, deixem el camí del GR per desviar-nos per la pista de l’esquerra (W) (wp 02).
Només 5 minuts de caminar, deixem la pista ample per seguir per un tirany que trobem a la nostra dreta i que està senyalitzat amb dues fites (wp 03).
Aquest tirany transcorre per una zona carstificada i puja, en fort pendent, fins assolir, després de 40 minuts, el pas de n’Arbona (wp 04) que es troba entre el puig de n’Alí i el puig del Grau. En aquest tram cal estar atents a les fites i a les marques de pintura per seguir el millor traçat.
Ara el camí ja és més evident i entre dins un espès i bell alzinar. Seguim el sender pel costat del torrent de la Coveta Negra en direcció W, passem per diversos rotlles de sitja i, amb 25 minuts més de caminar i, sense deixar en cap moment el torrent, arribem al camí de Comafreda (wp 06).
En aquest punt girem a la dreta (NE) per la pista forestal en suau baixada, i després de passar pel costat de les cases de Comafreda, continuem el descens fins entroncar amb el camí del GR que puja a Lluc (wp 08). Ens desviem a la dreta seguint sense cap dificultat el camí empedrat, pugem fins assolir la Bretxa Vella, baixem pel camí anomenat de sa Llengonissa per arribar novament a l’àrea recreativa i tancar així el cercla d’aquest fàcil i entretingut itinerari.
Ruta circular amb 537 metres de pujada acumulada i 9 km de recorregut.
Excursió realitzada el dia 14 de gener de 2012. El grup ha estat format per: Pere, Biel Pomar i Josep.
Veure l'àlbum de fotografies.
Veure el track del GPS a Wikiloc.
anar a dalt