dimarts, 10 d’abril del 2012

Cornador Gran des de Cúber

Iniciem l’itinerari a la Font des Noguer (Km. 33,700 de la carretera MA-10). Agafem el camí del GR-221 per un botador de fusta, i al cap de pocs minuts creuem la barrera de l’embassament de Cúber.
Prenem el camí asfaltat que voreja l'embassament i aviat passem per damunt la presa.
A l’altre cantó avancem ja per un camí de terra, uns minuts més endavant deixem a la dreta el refugi de l'IBANAT.
Ascendim en suau pujada pel camí del GR-221. En uns vint minuts arribem a la casa de Binimorat, lloc escollit per berenar.
Passat la casa, deixem el camí ample i continuem a la dreta pel GR. Aquest travessa el curs d’aigua provinent de la font de s’Aritja i s’enfila pel tàlveg travessant una pineda en direcció a llebeig (SW). En uns deu minuts arribem al coll de Lofra coronat per una creu metàl·lica (WP-01).
Seguim avançant pel GR, creuem un portell sense barrera i descendim pel camí que condueix a les cases de Lofra tot fent alguna drecera. Hi ha algunes estaques indicadores del trajecte a seguir.
Un poc més endavant creuem un portell amb barrera metàl·lica i seguim en direcció al barranc de Biniaraix. Al cap d’uns vint metres trobem un indicador al Cornador (WP-02), per tant girem a l’esquerra i creuem el torrent de Lofra.
Ara toca pujar per un sender ben marcat i fitat que presenta, en alguns trams, un fort rost.
Al cap d'uns trenta minut d'iniciar l'ascens arribem a un coll. Des d’aquí veiem el refugi Xim Quesada al qual arribem seguint un tirany en direcció N. El sender continua darrera el refugi i en pocs minuts ens situa al cim del Cornador Gran de 956 m (WP-03). Uns metres més a mestral hi ha el mirador que guaita la vall de Sóller (WP-04).
La tornada la fem pel mateix camí.
Ruta d’anada i tornada pel mateix camí amb 689 metres de pujada acumulada i 15,7 km de recorregut.
Excursió realitzada el dia 01 d’abril de 2012 amb el grup excursionista de l’AAVV de Pòrtol.

anar a dalt