dimarts, 1 de maig del 2012

La Cuculla de Fartàritx

Peònia
L’objectiu d’aquesta sortida és anar veure la floració de les peònies que es troben just davall la paret del penya-segat de la Cuculla, de passada fem cim superant l’encletxa anomenada pas de s’All.
Recorregut: Can Huguet, cases de Fartàritx Gran, font del Poll, pas de l´All, puig Cuculla, pas del Frare, font del Poll, cases de Fartàritx Gran i Can Huguet.
Aproximació: Carretera Pollença – Lluc, a l’altura del km 2,900. En aquest punt, girem a l’esquerra i anem a parar al camí vell de Lluc. Prenem, novament, a l’esquerra en direcció a Pollença. Aviat l’abandonem i girem a la dreta per camí asfaltat. Just després travessem el torrent per un pont. Després del pont el camí vira a la dreta, seguim endavant amb el torrent a la nostra dreta fins arribar a l’alçada d’un tancat amb animals on just davant i davall unes alzines deixem el cotxe (WP-01).
Des d’aquí continuem pel camí asfaltat i a uns 500 metres passem per davant de les cases de Can Huguet per entrar a l’antic camí de ferradura què presenta trams ben conservats. Seguint aquest camí, i amb una hora llarga de fort desnivell, arribem al pla de les cases de Fartàrtix Gran (WP-02), lloc escollit per descansar i berenar. Davant nostre s'alça el puig de sa Cuculla que sembla inaccessible.
Seguidament creuem el pla, que es troba a la dreta de les cases, en direcció a un alzinar, a l’entrada d’aquest i, a l’alçada de la font del Poll, girem a la dreta en direcció a la paret de la Cuculla. Pugem per un tram sense camí definit pel carritxar i grans blocs de pedra. Més endavant, botem una paret seca que hi ha devora una balma fins arribar a una escletxa a la paret què s'anomena el pas de l’All (WP-04). Des d’aquí, ens arribem al jardí de peònies que encara no estan del tot florides, quina llàstima. Pugem pel pas de s’All, què és un poc aeri i tècnic, fins arribar al cim de sa Cuculla de Fartàrtix de 712 m. (WP-05). Si el dia és clar, es veu una bona panoràmica de la part nord-est de la Serra de Tramuntana. Baixem pel pas del Frare (WP-06) i retornem a la font i safareig dins l’alzinar. Davallem pel mateix camí que hem pujat fins arribar de nou a can Huguet i al cotxe.
Ruta semi circular amb 672 metres de pujada acumulada i 10 km de recorregut. És moderada pel fort desnivell a superar, per trams sense camí i pel pas de s'All que s'han d'emprar les mans a fons. La realitzàrem el dia 14 d’abril de 2012. El grup ha estat format per: Pere, Tomeu M., Tomeu C., Maria Immaculada, Fernando, Kino, Cesca i Josep.
Veure l'àlbum de fotografies.
Veure el track del GPS a Wikiloc.
anar a dalt