dilluns, 20 d’agost del 2012

Els turons de Morou i l’Esquei de Morou (Montseny)

Aprofitant l’estada a Terrassa (Barcelona), el dia 11 d’agost vaig anar, juntament amb l’amic Artur, al Parc Natural del Montseny.
Aquest parc se situa a la Serralada prelitoral catalana, de la qual n'és el massís més enlairat.
Tres grans conjunts muntanyosos configuren el massís: la carena del turó de l'Home (1.706 m) i les Agudes (1.703 m), el Matagalls (1.697 m) i el pla de la Calma (Puig Drau 1.344 m), que, units pels colls de Sant Marçal i de Collformic respectivament, encerclen la conca alta del riu Tordera.

Fageda a la font de Passavets
Per estirar les cames, seguirem l’itinerari de l’Empedrat de Morou que discorre per la vall de Santa Fe què és possiblement la més àmplia del Montseny i, una de les més atractives.
Aquest itinerari, perfectament senyalitzat, és circular, curt (6 Km) i senzill (353 m de desnivell acumulat). Sols cal anar alerta si es vol pujar a l'Esquei de Morou què s'ha de fer una grimpada. Discorre tot ell per dins espectaculars fagedes. Nosaltres l’allargàrem un poc més pujant al Turons de Morou i l’Esquei de Morou.
El punt de partida és el centre d’informació can Casades, passa pel frondós Pla de Mulladius, el pla Gran de la Cornera i puja als turons de Morou i l’Esquei de Morou, per baixar pels Empedrats i el pantà de Santa Fe.
Després de la caminada dinàrem sota l’ombra dels alts faigs que envolten la bonica font de Passavets. Més tard, gaudirem de l’audiovisual: Les quatre estacions al Montseny, en el Centre d’informació del Parc can Casades. De tornada amb el cotxe, férem una aturada a l’ermita romànica de Sant Marçal.
Veure l'àlbum de fotografies.(Cedides per l'amic Artur).
Veure el track del GPS a Wikiloc.

4 comentaris :

Joan Riera Bordoi ha dit...

Hola Josep, una interessant i maca passejada per terres del Principat.
Salutacions.

Josep Ferrer i Nos ha dit...

Hola Joan, gràcies pel teu comentari. El Montseny és una passada, feia molts anys que no hi havia estat i em va agradar molt tornar-hi anar.

Emilio Alonso Sarmiento ha dit...

Hola Josep:
Que envidia, yo no he estado nunca el el Montseny.
Los hayales o fagedes me gustan mucho. Hace años, esquiando en Walter 2000, me di un duro golpe en una rodilla. Y mientras se me restablecía, aprovechamos para hacer pequeños paseos por las fagedes de La Garrotxa ¡¡una maravilla!!
Un abrazo,

Josep Ferrer i Nos ha dit...

Benvolgut Emilio,
El Montseny és un lloc molt agradable i bonic per fer senderisme. Té un paisatge diferent al de Mallorca, boscos de faigs, avets, i granit.
La Garrotxa també és un lloc ideal per anar a caminar.
Gràcies pel teu amable comentari.
Salut i sort.

anar a dalt